FOReVER 2016 – Defender Of The 8 Bits – RECYCLER

FOReVER 2016 Demo or Die

Ott voltunk, sok mindent láttunk, kezdetnek egy rövid videót mutatnánk az elsőként bemutatott wild demóról.


Ha még nem hallottál volna róla, a FOReVER Party egy idén (2016-ban) 17. alkalommal megrendezett retro scene party, melyen csak és kizárólag 8-bites masinákra készült demókat lehet beadni. (A FOReVER 2015-ről is készítettem egy hosszú és unalmas írást, mentségem, hogy van benne interjú a szervezőkkel és a dolog történetére némi fény vetül, no és vannak érdekes hardverjelenségek.)

Forever2016 Recycler
Forever2016 Recycler – a lényeg a vetítő pontos vászonhoz illesztése
Forever2016 Recycler prezentáció
Forever2016 Recycler prezentáció az alkotóval

Nobomi munkája a Sharp MZ-800-ra kódolt logikai játék, jópofa grafikával. A játékban cél megvédeni a 8-bites masinákat, amiket aranyos kis ikonok jelképeznek. Négy nehézségi fokozatból lehet választani és több zenéből (jó kis prüntyögős-retrós). A játék előírja, hogy melyik géptípust kell épp megmenteni és a véletlenszerű pályán a maszkokat úgy kell elrendezni, hogy az éppen védett gép (no hát, a demóban épp egy Sharp az 🙂 ) ne legyen takarva. Nem egy hosszú játék, a móka időre megy.

Lehet nyafogni, hogy a Witcher jobb, de azért örülni is van minek, ha 2016-ban valaki még ősi klaviatúrákat ragad, hogy a számára gyermek- és ifjúkorformáló, a többség által elfeledett számítógéptípusra valami újat alkosson. (Írok még a további díjazottakról, hihetetlen vasakról, de addig is irány a jelenleg részleges FOReVER 2016 (#17) eredménylista.)
Köszönjük Nobomi, hogy megvédted a 8-biteseket!

Be the first to comment

Leave a Reply